En sølv halskæde er tidsløs og kan passe ind i enhver garderobe

Moden skifter hele tiden, hvad enten vi skal handle møbler, tøj eller smykker. Og der vil altid være nogle tidsløse klassikere der går igen og nogle der er mere mode betonet og som er der en periode, for igen at være væk – de betegnes også nogle gange som en døgnflue, da de kun er trendy i en begrænset periode.
Hvis du er på udkig efter en kæde, som gerne skulle holde i længere tid, så kunne en klassisk guld- eller sølv halskæde godt være en løsning og hvis du så fik et lille enkelt vedhæng, ville det være et smykke du kunne bruge ved alle lejligheder og aldrig vil blive umoderne. Men du kan også vælge samme type kæde, men med et mere vovet vedhæng, som er mere mode præget, men ved at have valgt en enkelt og klassisk kæde, vil det kun være vedhænget du skal skifte, når du bliver træt af det og ikke hele smykket. På den måde kan du forny dit smykkeskrin uden at det koster dig dyrt hver gang.
Når vi skal vurdere en sølv halskæde, så vurderes det i tal og det meste skandinaviske sølv er 830 og den mest kendte form for sølv er 925. Vi kender også begrebet tre tornet sølv, men det er mere når vi taler om bestik og serveringstilbehør, det bruger vi ikke når vi taler om smykker.
Derimod taler vi om guldsmykker, så er vi ovre i skalaen karat – og skal vi have rent guld, så skal det være 24 karat. Men da det er et blødt metal og ikke ret velegnet til at fremstille smykker af, så blander man det ofte med andre metaller for at gøre det mere holdbart. De mest almindelige guldkarater som vi også kan betale os fra er 8 og 14 karat. Det vil sige at det er henholdsvis 8 eller 14 dele guld og 16 eller 10 dele andet metal. Og da guld er et dyrt materiale, vil en 14 karat være dyrere end en 8 karat, da der er mere guld i smykket. Selvfølgelig vil farven på smykket også være påvirket af karaten, for jo højere karat jo mere farve vil smykket også have, men så stor firskel er der heller ikke at det hundrede procent skal være den afgørende faktor.
Men skal man vælge sølv eller guld? Mange vælger sølv selvfølgelig fordi de godt kan lide farven, men for nogle har det også noget med pris og gøre, for prisen på en sølv halskæde er selvfølgelig noget lavere end en i guld, alt efter karaten selvfølgelig. Men mange vælger også sølv, fordi det er et flot metal og kan samtidig kombineres med hele garderoben. Hvor et guldsmykke godt kan virke lidt forkert sammen med nogle farve og outfits.
Så når du skal vælge dit næste smykker er her et par fif til hvordan du kan vælge om dit næste smykke skal være en sølv halskæde eller måske i stedet en guld ring.