En guld halskæde bør forsikres hvis den skulle blive stjålet

Siden begyndelsen af ​​historien, har guld været et universelt symbol på velstand. Gamle civilisationer eftertragtede metallet som en manifestation af status og magt, på grund af sin skønhed og knaphed. Dekorationer, smykker og tidlige former for penge var alle lavet af guld.

Fascinationen af guld er ikke blevet mindre, over de tusinder af år der er gået, fordi guld har fastholdt sin iboende værdi. Fordi i modsætning til for eksempel valutaer, har den et begrænset udbud, der ikke kan kunstigt forøges.
Der er mange måder at købe guld, nogle køber til nydelse i form af en guld halskæde, en fingerring, øreringe, et armbånd eller måske en dekorativ broche. Mulighederne er mange, men der er også dem der køber det som en investering. Fordi mange ser det som en sikring mod økonomisk omvæltning, krig, inflation og global usikkerhed. Og det kan kan stadig være i form af smykker og lignende, det er ofte ikke i den rå form da der er et indviklet regelsæt for dette, som denne artikel ikke vil komme nærmere ind på, men derimod fornøjelsen ved at have flotte smykker som en guld halskæde, fine ringe med mere.

Smykker giver dig mulighed for at investere i guld men samtidig har du også nydelsen af, at kunne bære de smukke prægeksemplarer. Guldsmykkerne kan også kombineres med andre ædelstene og metaller, for at øge den samlede værdi, men igen har det også en stor værdi for det enkelte smykkes udseende. Mange familier har smykker der videregives til den næste generation, som et familie arvestykke og det tilføjer en affektionsværdi ud over det smykket har i sig selv.
Den pris som et arvesmykke har, kan ikke gøres op i penge, der vil aldrig kunne sættes en pris den affektionsværdi der er i bedste-, olde- eller måske tipoldemors ring, som hun har båret og videregivet til sine efterkommere.

Hvis du køber smykker som guld ringe, øreringe, guldhalskæder med mere, udelukkende med henblik på investeringer er det oftest ikke nogen fordel, fordi prisen vil normalt langt overstige nedsmeltnings værdien. Dette skyldes den involverede håndværk og detail del, den pris ligges jo oveni den egentlige guld værdi. Men når du er ude og købe guld smykker, er det en god ide at bestemme guldets renhed, før du køber for eksempel en guld halskæde. Så du ikke betaler for 18k når du kun får 14k.

Sidst men ikke mindst, kan det være en god ide at forsikre sine smykker, hvis man har mange fine og dyre smykker, de er normalt dækket af de fleste boligejer forsikringer. Så bliver de stjålet eller taber du dem, kan man få dækket deres købsværdi, men selvfølgelig ikke affektionsværdien, den vil altid være tabt.