Legeredskaber der er sjove for børn og samtidig lærerige

Selvom sommeren ikke har været den bedste, har der dog været stunder hvor det har været muligt at være ude i haven og hygge sig. Og mange har med garanti har en eller anden for form vand leg i gang. Hvad enten det har været et badebassin , en glide bane eller måske en vandkanal, så har der været nogle timer med god leg.

Men vejret er jo ikke ligefrem sommervejr, men derfor kan der godt leges i haven, det er bare nogle andre lege der skal i gang. Og med de rigtige legeredskaber kan der sagtens bruges rigtig mange timer endnu i haven, det kræves bare lidt varmere tøj og måske sågar et regnsæt og gummistøvler. Men børnene er oftest ligeglade og legene bliver lige så underholdene.

Men hvad er det for nogle Legeredskaber der oftest er rundt omkring i haverne og som skaber de bedste lege for børnene?
Et sikkert hit er altid en sandkasse, uanset alder og køn så kan de fleste børn få mange timer til at gå med at lave sandkager, grave store huller eller måske bygge små landskaber med sten og pinde. Som med så meget andet, er det kun fantasien der sætter grænser ofr hvilken leg man kan lege. Har man samtidig et legehus, så er der bare mange flere udviklingsmuligheder i legen og der er plads til at der kan være nogle flere børn med. Og gennem leg, vil børnene stimulere deres fantasi og evnen til at samarbejde og være sociale.

Et gyngestativ i haven, har også altid været et af de sikre hit. Udover at mange børn kan få lang tid til at gå med at sidde stille og roiligt og svinge frem og tilbage. Kan der også leges mange andre lege på en gynge, for eksempel kan man lege bogstav lege hvor man øver alfabetet eller et bestemt bogstav. Eller måske er det stavning af ord der skal trænes og der kan også sagtens øves på en gynge. Det er en anderledes og sjovere måde at øve end ved udelukkende at sidde med næsen i en bog.
Det er for eksempel rigtig godt for de børn der er gøre børn og som lærer bedst når deres krop er i bevægelse. Der er børn der bedst koncentrerer sig, når de er i bevægelse.
En anden fordel ved et gyngestativ er, at det er et af de legeredskaber der er med til at stimulerer barnets vestibulære sans og dermed også barnets balance evne. Og indirekte påvirker det også barnets grov motorik, både i form at balancebliver bedre, men også ved at man skal kunne holde sig fast på gynge. En sidste ting er koordinationsevnen, for for at barnet kan holde gyngen i gang, skal barnet kunne bøje og strække benene på det rette tidspunkt, alt imens barnet skal læne sig frem og tilbage i sædet og bøje og strække armene. Så det er et af de legeredskaber der er rigtig gode for børn og også derfor de fleste legepladser har gynger også med sæder til de helt små babyer.

Så står i for at skulle købe legeredskaber til haven, som kan bruges hen over efteråret, er her nogle gode bud der er sjove for børnene og samtidig styrker barnet på flere områder. Så samlet set supplerer disse tre redskaber hinanden rigtig godt.