Cykler og cykelhjelme til børnenes skolestart

Vær i god tid, når du skal lære dit barn at færdes i trafikken. Der er stadig lang tid til, at den næste generation starter i skole, men brug gerne sommeren på at lære dit barn at cykle og se sig for i trafikken.
Afhængig af hvor langt fra skolen I bor og trafikken omkring, skal dit barn lære at færdes sikkert til og fra skole. Den grundlæggende regel med ikke at træde ud på en vej uden at have set sig for til begge sider, skal indlæres allerede i børnehaven. Børnehaverne træner det selv med børnene, men du bør også hjælpe med at træne hjemmefra. Hver gang du tager dit barn med ud – til indkøb, til læge, til aktiviteter – er et en mulighed for at lære barnet gode vaner. Tænk meget over, hvordan du selv færdes. Børnene kopierer alt, hvad vi gør, og de kan ikke altid kende forskel på, hvad børn må, og hvad forældre må. Så tydeliggør god færdsel ved selv at gøre, som du forventer, at dit barn gør. Se dig for både til højre og venstre, vent på grønt ved fodgængerovergangen, brug cykelhjelm, når du cykler og giv altid signal ved stop og sving.
Er dit barn ikke glad for cykelhjelmen, kan det måske hjælpe at finde en cykelhjelm med barnets yndlingsfigur eller -farve. Sørg for at den altid passer perfekt, og at stropperne er tilpas stramme, så hjelmen ikke glider eller falder af, når der er allermest brug for den. Der findes mange størrelser og former for cykler. Når dit barn skal lære at cykle, er det vigtigt, at cyklen ikke er for stor, da det så bliver endnu sværere at styre den. Du kan ofte finde mange gode tilbud på cykler på nettet og i webshops, så der er råd til at skifte cyklen ud, når barnet vokser.