LEGO Friends er igen iår Julegaven til Pigerne

Piger og drenge leger forskelligt. Det viser mange undersøgelser. I stedet for at ignorere disse forskelle, som der typisk ses på piger og drenges leg, vil det så ikke skabe bedre legetøj og bedre leg at lytte til det? LEGO Friends har på baggrund af undersøgelser udviklet en hel produktlinje specielt til piger. Produktlinjen bygger på et bredt udvalg af sjove og fantasifulde LEGO-produkter, som imødekommer alle de værdier, som piger vægter højest i deres leg.

Piger og drenge leger forskelligt
Der findes massevis af legetøj på markedet til børn i alle aldre. Men har du nogensinde tænkt på, hvorfor der er oprettet separate afdelinger til drenge og piger, når du går ind i en legetøjsbutik? Det er der nemlig en grund til. Piger og drenge har nemlig meget forskellige værdisæt, når det kommer til legetøj og leg generelt. Det har mange legetøjsproducenter accepteret, og derfor er meget legetøj basseret på forudgående undersøgelser af piger og drenges leg. Piger sætter stor pris på de sociale aspekter og de små detaljer, og deres legetøj skal helst se så realistisk ud som muligt. Drengene vil have action og power, og det er kun et plus, hvis deres legetøj kan sige lyde og har en fiktiv motor. Her kan man tilføje sætningen: Drenge leger med fare – piger leger med tryghed.

De fem fiktive veninder
LEGO Friends er en produktlinje, som er udviklet netop med henblik på at tilgodese pigernes værdier med hensyn til legetøj. Piger nyder ligesom drenge at bygge med klodser, men de stiller helt andre krav til udseendet af klodser og figurer. LEGO Friends har opbygget et univers med mini-dukker, som er basseret på fem veninders liv i byen Heartlake City. At LEGO Friends er bygget op omkring venskab, skaber desuden den oplagte mulighed, at pigerne leger sammen med deres rigtige veninder, når de leger med LEGO Friends. Dette giver mulighed for at udvikle de sociale kompetencer samtidig med at udvikle fantasien, når man leger og bygger med de farverige og detaljerede klodser.

Udforsk internettet
Selvom det er sundt og lærerigt for børn at lege med deres fysiske legetøj, kan det gøre oplevelsen endnu mere spændende og levende, hvis internettet supplerer med spil og quizzer. LEGO Friends har lanceret en hjemmeside, hvor det er muligt for pigerne at se videoer af deres fiktive veninder samt quizze om for eksempel deres kendskab til figurerne. Dette tiltag er i høj grad med til at tilgodese pigernes værdier omkring tilknytning til legetøjet. Jo mere realistisk figurerne er for dem, jo større tilknytning har de nemlig til figurerne. De forskellige aktiviteter på internettet er altså med til at udvikle pigernes tilknytningsevner og dermed også deres sociale kompetencer i det virkelige liv.

LEGO Friends Forlystelsespark vil derfor være den perfekte julegave til pigerne. Giv din pige muligheden for at træde ind i et spændende, realistisk, fiktivt univers, hvor hun oveni købet kan udvikle sine evner og kompetencer - specielt på det sociale plan.