Et web hotel er den fysiske server, hvor din hjemmeside ligger

Når man skal oprette en webshop, er der mange der allerede inde de er i gang, støder på nogle udfordringer i form af, at de ikke har styr på de forskellige fagtermer. Hvad er et domænenavn, hvad betyder det at hoste sin løsning, og hvad er et web hotel for en størrelse.
Hvis du ikke er dus med alle disse begreber, kan du med fordel læse med her og blive lidt klogere på nogle af disse begreber og ikke mindst vide mere om hvad du præcist skal bruge og også hvorfor du skal bruge det.

For at kunne starte en hjemmeside, er man nødt til at have et domænenavn, for det er adressen til din hjemmeside. Har man ikke en adresse, et domænenavn, har kunderne ikke et sted at gå hen. Men det er ikke nok kun at have et domænenavn, for at starte en webshop, men skal også have et web hotel, og det vil artiklen komme nærmere ind på lige om lidt.
Først skal der lige nævnes, men behøves ikke at købe domænenavn og webhotel samlet, men det er klart det langt nemmeste, da regninger så kommer samlet og man risikirer ikke at miste sit domænenavn. Hvilket ville være træls, for så skal hele sitet flyttes til et andet domænenavn og mister derved noget værdi.
Vælger man alligevel, at have det to forskellige steder, skal man blot være opmærksom på, at det kræver at der sættes nogle avancere indstillinger op, for at få domænet til at pege rigtigt på webhotellet, så dit site bliver vist, når man går ind på siden.

Hvad er et web hotel for en størrelse?
Det er det fysiske sted, hvor din hjemmeside ligger, altså den server der bruges til at opbevare dataene bag din hjemmeside. Det bliver også i fagsprog omtalt som en web server, hvilket stammer fra engelsk og betyder ” at tjene”, det vil sige den leverer en hjemmeside til dig.

Men kvaliteten på web hoteller svinger meget, så det er vigtigt, at man sikrer sig at man får en løsning der kan honorere de krav og udfordringer som din hjemmeside byder på. Man kan få en løsning hvor mange deler samme server og det kan påvirke til, at din hjemmeside bliver langsommere og ikke loader så hurtigt. Hvilket kan få store konsekvenser for dig på sigt, for loader din hjemmeside langsomt, vil det kunne påvirke googles opfattelse af dit site, som ikke så godt og derved påvirke din placering i søgeresultaterne.
Ligeledes handler det om at finde en udbyder med en stabil internetforbindelse, for jo flere udfald dit site har og kunder søger forgæves, vil både skræmme kunderne væk, men også google.
Så hurtig load tid og stabil forbindelse, er vigtigt for at din side bliver favoriseret ved google.

Man kan også få en hosting løsning, hvor man har sin egen server på serveren og derved ikke bliver påvirket af de andre kunders hjemmeside. Det kan især anbefales hvis man har et større site, som kræver meget plads for at kunne loade hurtigt.
Det kan være en rigtig god ide, at tage en snak med sin hosting udbyder om hvilken løsning der passer bedst til ens behov, så man får den rigtige løsning fra starten af.

Håber denne artikel gjorde dig klogere på, hvilken løsning du skal vælge og hvad de begreberne web hotel, domænenavn og hosting betyder.