En VPS løsning er til dig der har en stor mængde indgående trafik

Når man som virksomhed står overfor at skulle vælge IT løsning, kan det være lidt af en jungle, præcis hvilken der matcher bedst ens virksomhed. Der findes mange forskellige løsninger – denne artikel ser nærmere på en af dem nemlig en Virtual Private Server.
Den nemmeste måde, hvorpå man kan forklare, hvad VPS hosting, Virtual Private Server hosting, indebærer er, at tænke på det blot som en server i en større server.
På denne løsning, er hver hjemmeside hostet på en virtuel privat server, herefter kaldt VPS, som består af et kraftfuld hardware.
Helt enkelt forklaret, så er det en fysisk maskine, der er opdelt i flere virtuelle rum og hver server software er sat op hver for sig, hvilket gør hver enhed fungerer selvstændigt.
Selvom andre hjemmesider kan være vært på det samme fysiske system, vil jeres være den eneste hjemmeside på den virtuelle plads som i er tildelt. I vil have uafhængige server ressourcer som CPU, RAM, diskplads osv.. Andre hjemmesider på maskinen, vil ikke påvirke ydeevnen af din. Det betyder at du får præcis de samme systemressourcer, som du betaler for.
Det kan sammenlignes med, at hvert websted er bosat i et isoleret rum med tilstrækkelige ressourcer til at leve af.
VPS hosting giver dig fuld kontrol over din server og næsten de samme fordele som på den noget dyrere dedikerede server løsning. På denne måde kan du få en virtuel dedikeret server til en langt billigere pris, og få højere ydeevne til din hjemmeside end en delt server.
Prøv og tænk på det som fast ejendom. Når du hoster i et delt hosting miljø, er det ligesom at leje en lejlighed, der er én udlejer (hosting selskabet), der ejer den fulde plads og alle aktiver.
Udlejeren leaser pladsen og kommunale aktiver såsom en pool, workout facilitet, parkeringspladser mv (eller hosting vilkår, CPU, RAM, diskplads, osv.) og alle beboere deler disse kommunale ressourcer. VPS hosting er ligesom det næste skridt "op" eller også¨sammenlig med en ejerlejlighed. Her ejer du rent faktisk dit eget rum. Du vil stadig dele kommunale aktiver, selvom du har egentlige krav til visse dele af dem, men i modsætning til lejligheden (delt hosting), er du ansvarlig for at opretholde dine egne indvendige rum og gøre dine egne reparationer og ændringer.
Derudover er der signifikant færre beboere, og som en bonus, tildelt parkering. Mere eller mindre, har du rettigheder til dit rum og en bestemt fordeling af ressourcerne - i stedet for at trække fra en fælles pulje hele tiden.