En virtuel server betyder, at man har en cloud server løsning

Nu til dags taler alle om, hvordan der it løsning skal opbygges. Skal man have fysiske servere eller skal man i stedet vælge en cloud løsning. Eller er det måske noget helt tredje i stedet, der er bedst for den pågældende virksomhed.

På internettet, er en virtuel server en server med forskellige server-programmer, der ligger på et andet sted, og som deles af flere websted ejere, så hver ejer kan bruge og administrere det, som om de havde fuld kontrol over serveren. Nogle internetudbydere, tilbyder en virtuel server service i stedet for, eller som supplement til en virtuel hosting. Ved hjælp af en virtuel server, kan et selskab eller en person med et websted, ikke kun have deres eget domænenavn og IP-adresse, men kan administrere deres egne fil mapper, tilføje e-mail-konti og adresse opgaver. Ligeledes kan de administrere deres egne logfiler og statistik analyse og vedligeholde adgangskoder. Brugere af en virtuelserver, behøver imidlertid ikke, at styre hardware aspekter ved at drive en server og effektivt dele omkostningerne ved dyre line forbindelser til internettet.

Hvad betyder egentlig en virtual Server?
En virtuel server er en server, der deler hardware og software ressourcer med andre operativsystemer, versus dedikerede servere. Fordi de er omkostningseffektive og giver hurtigere styring ressource, denne type servere er populære i web hosting miljøer.
Ideelt set efterligner en virtuel server en dedikeret servers funktionaliteter. I stedet at have flere dedikerede servere, kan flere virtuelle servere implementeres på én server.

I et virtuelt servermiljø til web hosting, kan website administratorer eller internetudbydere have forskellige domænenavne, IP-adresser, e-mail administration, fil mapper, logs og analyser. Derudover er sikkerhedssystemer og passwords vedligeholde, som om de var i et dedikeret server miljø.

Et overløb af virtuelle servere i en fysisk maskine kan føre til ressource hogging og hvis en virtuelserver bruger flere ressourcer end en anden, kan et problem med ydeevnen normalt resultere heraf.

Virtualisering er det nye normale i opbygningen af it-infrastrukturer. VPS og Cloud-servere bruges i stigende grad til at køre forretningsapplikationer. Men der er stadig en robust efterspørgsel efter fysiske servere, og mange it-direktører sværger stadig ved effektiviteten og pålideligheden af ​​fysiske maskiner. Så spørgsmålet er, hvad er det bedste valg?
Erfaringen viser noget og det er, at der er ingen one-size-fit-all løsning til infrastruktur design. Afhængigt af dine unikke forretningsmæssige mål og prioriteringer, kan din infrastruktur bruge fysiske servere eller virtuelle servere, eller måske endda begge dele 50/50.
Lad os tage et kig på de mest almindelige faktorer, der påvirker dette valg.
Først ser vi på ydelsesdelen. Lad os få én ting klart først. Hvis du tager to dedikerede servere af identiske kapaciteter, virtualisere en af ​​dem, og køre det samme program i begge servere, vil den dedikerede server altid vise bedre resultater. Hvorfor? Fordi virtualisering påfører altid en præstation straf.
Der er også tilfælde, hvor ydeevnen er din eneste overvejelse. For fx., ECommerce websteder, der bruger dynamisk prissætning baseret på realtid, for at behandle enorme mængder data hvert minut. For at sådanne programmer skal klare sig godt, bør databaseservere kunne foretage tusindvis af transaktioner med nul forsinkelse under spidsbelastninger.

Men uanset hvilken løsning, du vælger, fysisk eller virtuel, kan serverens ydeevne tage et dyk, hvis det ikke bliver optimeret med jævne mellemrum.
Og hvorfor så det? Fordi applikationer er dynamiske og antallet af brugere ændrer sig, databasens størrelse forandres, trafikmønstret ændrer sig. En server eller et program, der er optimeret i juni vil yde dårligere i juli, hvis det ikke er blevet re-optimeret til de konstant skiftende server betingelser.

Så det kræver at man hele tiden holder sin løsning opdateret, for at have den bedste ydeevne og effekt af ens server.