En server forhandler kan tilbyde en skalerbar cloud løsning

Førhen var det meget normalt, at man havde en server stående ude på den enkelte arbejdsplads og det var den maskine man arbejde på og gemte alt på. Derfor var det også vigtigt at man huskede at få taget en backup, for var uheldet ude og den gik ned, ville det jo være træls at miste en masse data. Med en backup kunne man nøjes med at gå 1 døgn tilbage i tiden.
Men nu til dags når man skal vælge server forhandler, er det mere og mere brugt at vælge en der tilbyder cloud løsninger. Men hvad er det lige der menes med en cloud løsning og det at alt skal gemmes i ”skyen”.
Det vil i sin enkelthed sige at i stedet for at have en server stående ude på arbejdspladsen, så står den nu ude ved leverandøren af jeres hosted it løsning. Det vil sige I kobler op til denne computer via en sikker forbindelse og arbejder så på den i stedet.
Der er nogle fordele ved at vælge en sådan løsning kontra den gamle med egen server, for hvor det førhen var virksomheden selv der skulle stå for vedligehold, opdatering med mere af serveren. Er det nu den enkelte server forhandler der har ansvaret. Samtidig er det også en langt mere fleksibel løsning, førhen skulle man sikre sig at man købte en maskine der passede til ens behov og ændrede forholdene sig meget, skulle man ud og købe en ny eller man havde en dyr maskine stående, man langt fra udnyttede – lig med en dyr løsning.
Med en cloud løsning, kan du skalerer din løsning løbende efter som dit behov ændrer sig. Får du pludselig brug for mere plads, vil du på meget kort tid kunne kontakte din server forhandler og så vil han hurtigt kunne skrue op for din løsning og tilsvarende gør sig gældende hvis du pludselig ikke har brug for så meget plads længere. Det gør det til en fleksibel løsning, hvor du kun betaler for det du har brug for i stedet for en dyr statisk løsning.
Selvom du kører en cloud løsning skal der stadig tages backup, men det er også noget der klares ved leverandøren af løsningen. Og med en effektiv funktion som snapshot, der affotograferer hele serveren og dens konfiguration, vil du hurtigt og effektivt kunne vende tilbage til udgangspunktet.
En anden fordel er, at de fleste der tilbyder disse løsninger har et setup der sikrer, at er der nedbrud på den ene forbindelse så kører der et redundant set up på en anden, så kunden på den måde ikke oplever ret meget nedetid.