Søgemaskineoptimering og reputation management

Jeg har fået nyt job som web- og marketingassistent i en mindre virksomhed, hvor jeg bl.a. skal være medansvarlig for virksomhedens hjemmeside og webshop. Virksomheden gik ind i internethandel.
sidste år ellers har de udelukkende solgt gennem deres fysiske butikker. Jeg synes, det er rigtig spændende med internethandel, især fordi det åbner op for et meget større marked - og så giver det mere arbejde, og derfor fik de brug for mig, så det var jo bare dejligt.
Jeg har ikke være med helt fra starten, hvor de afprøvede forskellige webhotel demo'er, eksempelvis prøvede de en demo drupal, men det endte med en gratis magento shop, fordi det var ret billigt på det tidspunkt. Jeg tror dog stadig, at det nogle steder er muligt at finde et gratis magento shop, ligesom man også kan prøve en demo af Drupal. Lige før jeg startede kom virksomheden i problemer på nettet, hvor de blev synlige på en meget negativ søgefrase. Jeg har ikke selv forstand på at lave reputation management, men jeg har været med at finde nogle, der arbejder professionelt med reputation management, og de hjalp os med at blive mindre synlige, når man søgte på den negative søgefrase. Derudover har jeg været på et kursus i , altså søgeordsoptimering, som jeg synes er vildt spændende. Jeg ved sikkert ikke alt om seo, da det er ret teknisk, men jeg kan da se, at det har hjulpet på webshoppens placeringer, efter jeg begyndte at forbedre sidernes titles, meta descriptions og andre former for seo. Det er en spændende verden, og jeg følger også med på nogle blogs om seo, så forhåbentlig kan jeg blive endnu bedre til det. Det er jo sjovt, når man kan vises direktøren, at shoppen er blevet mere synlig på et bestemt søgeord, efter man begyndte at optimere på det. Det kan jo også bruges til den næste lønsamtale, som kommer om et par måneder.