Printer patroner kan godt tørre ud, hvis ikke de bruges

Du kender det godt, vi har alle sammen prøvet det. Vi står og skal til at printe sangen til tante Odas fødselsdag eller bachelor projektet, der skal afleveres i morgen middag. Og pludselig er der ikke mere blæk i printeren – den er simpelthen løbet tør. Så er gode rå dyre! Derfor er det altid en god ide at have et ekstra sæt printer patroner liggende, så du aldrig står i den situation, at være løbet tør. For det skar altid efter butikkernes lukke tid.
Hvis du ikke kan udskrive og det ikke er fordi du er løbet tør, så kan det være fordi at din blækpatron er udtørret. Det sker ofte hvis der går lang tid imellem at du udskriver nogle dokumenter. Hvis det blot er dysserne der er tilstoppede, kan du nogle gange løse det selv ved at tage patronen ud og duppe den på et stykke fugtigt køkkenrulle. Hvis ikke dette er nok så kan du prøve at tage sine printer patroner og stille dem i blød i 2-3 minutter i et par millimeter lunkent vand. Så vil den udtørrede prop oftest opløses og så tørrer du den med et stykke køkkenrulle og sætter den tilbage i printeren og så ska du lige starte med at køre et selvrensnings program inden du begynder at udskrive dine dokumenter.
Selvrensnings programmet er også vejen frem, hvis der er hvide linjer på dine udskrifter, dog skal du huske, hvis det er nødvendigt at kører den flere gange, så husk altid at skrive en testside inden du kører den igen. Hvis ikke kan du forværre problemet. Ligeså ledes hvis du kører en selvrensning og dine printer patroner er løbet tør for blæk, så kan du risikere at du brænder resistorerne af. Hvis ikke der kommer blæk nok igennem, så overopheder resistorerne og de går i stykker.
Hvis farven på udskriften ikke er den samme som på skærmen, er det ikke din printer der er noget i vejen med. Men derimod fordi at skærmen teknologi viser farver på en anden måde end printeren. Der kan installeres noget software, color correction, der kan hjælpe med at udligne forskellen, men det kan aldrig blive helt ens.