Printer patroner kan oftest være dyrere end selve printeren så kig dig godt for!

Engang var en printer ligesom en computer så dyr, at det slet ikke kunne komme på tale at være allemandseje. Printerbranchen opfandt dog på et tidspunkt et helt nyt koncept i manglen på konkurrencefordele i den hårde branche, som printerbranchen var.
Printerne faldt lige pludseligt hurtigt meget i pris, og kunne for næsten ingen penge erhverves af både almindelige familier og studerende. På meget få år gik alle dermed lige pludselig til at skulle printe på arbejdspladsen eller i printbutikker til selv at kunne printe derhjemme. Prisen på printer patroner var og er stadigvæk dog en helt anden sag.
Det var nemlig på patronerne at producenterne fandt ud af at de virkelig kunne score kassen. Ved at have solgt en masse printere så billigt at de måske ligefrem havde tabt penge på hver enkelt printer, var behovet for mere blæk dog lige pludselig eksploderet. Printer patroner er forblevet forholdsvis dyre, og på den måde tjener printerbranchen i sidste ende stadigvæk rigtig mange penge, da behovet for at printe steg i takt med udbredelsen af printeren hos det enkelte individ.
Samme koncept ses inden for visse typer af kaffemaskiner, hvor at kunden kan købe en billig kaffemaskine, som brygger kaffe på kapsler, som indeholder kaffen. Kapslerne er dog efterfølgende en temmelig dyr omgang.