Køb en server med udgangspunkt i din virksomheds behov

Et spørgsmål som mange virksomheder hører nærmest dagligt er, har du ikke fået virtuelle servere endnu?"
Du hører gentagne gange historier om glade kunder, der sparede penge og forbedrede oppetiden ved hjælp af virtualisering. Men du hører ligeledes også mange historier om, hvordan dedikerede servere reddede dagen med deres overlegne præstationer.

Så hvad er det bedste valg, når du står over for at skulle køb en server?
Mange års erfaring har lært os noget, og det er, at der er ingen it løsning der passer til alle, når det kommer til design af infrastrukturen. Afhængigt af dine unikke forretningsmæssige mål og prioriteringer, kan din infrastruktur måske kun bruge en fysisk server eller virtuelle servere, eller måske kan du bruge begge dele.
Denne artikel tager et kig på de mest almindelige faktorer, der påvirker dette valg.
Den første faktor er prisen, for en af de mest populære grunde til, at virtualisere er at spare penge, og det gælder for langt de fleste tilfælde, men der er undtagelser. Alt efter antallet af servere, du skal bruge, mængden af trafik du modtager, hvor meget plads til datalagring du bruger og den kapital du har til rådighed til at investere, kan have indvirkning på dit valg.
Lad os prøve at lave et eksempel med et mellem stort digitalt marketing selskab. Oppetid og performance er yderst afgørende for et sådant selskab, og de ville skulle bruge et system, der uden besvær kan betjene op til 7000 besøgende i timen. For at opnå dette, vil de skulle bruge et simpelt infrastruktur design, som giver load hastighed og høj tilgængelighed. Her ville 2 servere blive brugt til at hoste webapplikationer, 2 ville bruges til databaseservere og 1 til load hastigheden og andre generelle formål funktioner.

Hvis du tager to dedikerede servere med identiske kapaciteter og sætter virtualisering i en af ​​dem og køre det samme program i begge servere, vil den dedikerede server altid vinde. Og hvorfor det? Fordi virtualisering påfører altid en præstations straf.
I det virkelige liv, vil dedikerede servere altid opererer på omkring 30% -50% af sin faktiske kapacitet. Resten holdes som buffer til, at absorbere lejlighedsvise ressourceforbrug. Ved at virtualiserer pågældende server, kan den ikke anvendte ressource tildeles et program, der har behov for det. Så med virtualisering, får du maksimal valuta for pengene.
Der er også tilfælde, hvor ydeevne er din eneste overvejelse. For fx., ECommerce websteder, der bruger dynamisk prissætning baseret på konkurrent information. For at sådanne programmer klarer sig godt, bør databaseservere kunne foretage tusindvis af transaktioner med nul ventetid under spidsbelastninger. En dedikeret server med høj hastighed funktioner, ville være den rigtige pasform, hvis man skulle køb en server, i sådanne situationer.

Men uanset hvilken løsning, du vælger, fysisk eller virtuel, kan serverens ydeevne tage et dyk ned, hvis den ikke blivr optimeret med jævne mellemrum. Og hvorfor det? Fordi applikationer er dynamiske, antallet af brugere ændrer sig, databasens størrelse ændres, trafikmønstret ændrer sig. En server eller et program, der er optimeret i juni vil kunne være trægt i juli, hvis det ikke er reoptimeret til de konstant skiftende server betingelser.
Det kræver overvågning, at holde styr på det og en sådan nøje overvågning er kernen af ​​at opretholde en god server ydeevne. Den slags performance flaskehalse kan variere fra en fysisk server til en virtuel server. I dedikerede servere, er flaskehalsene normalt ansøgnings relaterede, såsom database, hukommelses grænser, cache størrelse grænser, latenstid, mv. For virtuelle servere, kunne flaskehalsene være relateret til ressource grænser såsom IOPS grænser, CPU cyklus grænser, hukommelse udmattelse etc.
Så skal du køb en server, er det vigtigt at man får klarlagt sit behov og hvad den pågældende server skal kunne levere.