Køb HP farvepatroner hvis du ikke vil gå på kompromis

Valget mellem en laserprinter eller en blæk printer, har altid givet anledning til en del debat. For der er mange forskellige holdninger til hvilken printer der er den bedste. Men det er faktisk ikke sådan at den ene printer er bedre end den anden, forskellen ligger i, om du printer mest tekst eller du printer flest billeder. Og hvis du har et skiftende behov, så bliver du nødt til at vurderer ud fra kvantitet eller kvalitet, for det er ikke muligt at få begge dele. Hvad enten du er til blæk eller laser, så er det muligt at få original toner til for eksempel Brother, Canon, Epson og HP farvepatroner.
Hvis det du printer oftest er dokumenter, så skal du vælge en laserprinter og det gør sig også gældende selvom det er tekst i farver, men i det øjeblik vi taler fotos så er det en blæk printer du skal vælge. Også selvom en laser printer kan printe tekst i farver, så egner den sig ikke til det, ligeså snart vi taler i fotos.
Men hvad skal man så se efter, hvis man gerne vil have en god foto printer. Der er to termer der sige noget om hvor god en kvalitet printeren kan printe billedet i, DPI (dots per Inch) og PPI (pixel per inch). DPI siger noget om hvor mange farvepunkter der printes pr. tomme og en normal stander foto printer ligger på 1200 – 2400 DPI. PPI siger noget om pixel pr. tomme og der har en normal foto printer mellem 4800 – 5760 PPI. Og det har ingen betydning her om du vælger HP farvepatroner eller Brother farvepatroner, det er udelukkende hvad printeren kan yde.
Så er der også en term der er værd at være opmærksom på og det er PPM (prints per minute) og den er relevant for hvor god en tålmodighed du har, for det er den der siger hvor mange prints den kan levere i minuttet. Men samtidig skal du være opmærksom på at et højt PPM kan have konsekvens for kvaliteten, da hastigheden er øget under printning, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Så et godt råd er at få lavet et test print, så du kan se forskellen på kvaliteten på en med høj og lav PPM.
En sidste detaljer er at vælger du For eksempel en HP printer, kan det godt være en fordel også at vælge HP farvepatroner, da det nogle gange går ud over kvaliteten og kvantiteten, hvis ikke du køber de originale tonere dertil.