Dropbox safe harbor – ny regel fra 1 jan. 2016

Der kommer fra 1. januar en ny regel fra EU-domstolen der omhandler Safe harbor ordningen, så opbevarer din virksomhed personfølsomme data via en cloud løsning, bør du læse med her, for at finde ud af om du bryder lovgivningen.
Hvilken type cloud løsninger er det så vi skal undgå i fremtiden, for ikke at bryde lovgivningen? Det er for eksempel Dropbox safe harbor, Microsoft Onedrive og Google drive for at nævne nogle stykker. Og det hænger sammen med at man som dataansvarlig skal kunne garantere at denne type data skal opbevares inden for EU. Hvis ikke de skal det skal du have en konkret aftale med din udbyder af din cloud løsning. Denne aftale går i daglig tale under en SSC-aftale og har du ikke denne skal forholde dig til, hvilken cloud løsning du benytter dig af.
Hvad er det så for en type data der kan betegnes som personfølsomme data og hermed skal gemmes i en dropbox safe harbor? Mange tænker ikke over hvor mange oplysninger det er muligt at få ved blot at kigge på en lønseddel eller i en simpel kundedata base. Så alle data om løn, kunde- og HR relaterede dokumenter og ned til det mindste excel ark med data, skal i fremtiden gemmes på den rigtige måde.
Hvis du gerne vil have en cloud løsning, hvor der er stort fokus på sikkerhed, kan det anbefales at vælge en toshare løsning. Det er et produkt der kan sammenlignes lidt med at have en af de før nævnte løsninger som Dropbox og OneDrive. Bortsert fra med en toShare løsning er der fuld garanti for at dine data bliver behandlet 100 % korrekt. Med denne løsning er der også styr på når der stopper en medarbejder at denne person ikke tager nogle af Jeres dyrebare data med sig.
En anden fordel med en toShare løsning er at du er garanteret at dine data er placeret i Danmark og hermed overholder reglerne om at de skal opbevares inden for EU´s grænser. Og samtidig giver løsningen også dine ansatte mulighed for at få adgang til deres dokumenter selv om de er ude og køre. Så der opstår ikke en situation hvor de ikke har alle deres papirer med ud til en kunde.
Så skal du finde en ny Dropbox safe harbor løsning, kan toShare være et rigtigt godt alternativ for dig.