Dit domæne giver adgang til din virksomheds hjemmeside eller webshop

De fleste virksomheder har i dag en hjemmeside. Men det er ikke ensbetydende med, at folk benytter hjemmesiden. For at have en effektiv hjemmeside, skal den først og fremmest kunne findes på internettet. Der er tre veje ind til en hjemmeside. Den første vej er via søgemaskiner. Her finder folk dig via søgeresultatet, når de søger på dit firmanavn eller en vare eller service, du tilbyder. Ved en søgning på dit firmanavn, skulle din hjemmeside meget gerne komme frem. Ved søgninger på relevante produkter eller services kan det være sværere at blive vist i søgeresultatet, da der ofte er konkurrence om at blive vist blandt de øverste resultater.
Den anden vej ind til din hjemmeside er den direkte vej. Her indtaster folk dit domæne i adresselinjen og kommer direkte ind på din hjemmeside. Dette kræver, at folk kender adressen på din hjemmeside. Dit domæne skal helst være kort og præcist. Undgå gerne bindestreger. Består dit firmanavn af flere ord, er det en god idé et købe domænet både med og uden bindestreg og lade det pege ind på samme side. Så er du sikker på, at folk finder din hjemmeside, uanset hvordan de skriver din adresse.
Den tredje og sidste vej ind til din hjemmeside er via henvisninger fra andre sider. Står din hjemmesideadresse på andre hjemmesider på nettet, kan folk følge disse links og ende på din hjemmeside. Leverer du produkter til andre virksomheder, er det en god idé at få disse til at linke til din hjemmeside, så du øger kendskabet til din virksomhed på nettet.