Overvejer du at sælge dit hus? Læs hvordan du får det til at stige i værdi

Ønsker du at sælge dit hus, og vil du samtidig gerne have salgsprisen til at stige? Eller ønsker du blot at få din husfacade til at fremstå flottere og mere attraktivt? Hvis dit hus ser gammelt, gråt og kedeligt ud, er der heldigvis masser af hjælp at hente. Der findes nemlig mange forskellige tiltag til, hvordan du kan give dit hus et opfrisket og mere moderne look. Her får du fire forskellige forslag til, hvordan du kan ændre dit hus’ facade og dermed få det til at stige i værdi:

1. Mal dit hus i en ny og opfriskende farve
Er malingen på facaden i dit hus plettet og ved at skalle af? Så trænger du til at få det malet på ny. Hvis du ønsker at sælge dit hus, er et nemt og forholdsvis billigt tiltag at få huset malet. Vær modig og prøv en ny og opfriskende farve. Find inspiration og tjek den nyeste trend indenfor facademaling i boligmagasiner og på internettet. Et nymalet hus er aldeles populært hos boligkøberne, men uanset om du ønsker at sælge din bolig eller ej, fremstår et nymalet hus langt flottere og vil tilføje dit hus’ facade et helt nyt look.

2. Få udskiftet det gamle tag med et nyt og moderne
Mange huse, specielt ældre, er udstyret med et grimt og mos tildækket tag, hvilket ofte giver huset et grimt og forfaldent look. En løsning på dette er at investere i et nyt sortglaseret tag. Et nyt tag behøver ikke at koste en formue, for der findes også mange stilfulde tage i lavprissegmentet. Et nyt og stilrigtigt tag er desuden ofte vigtigt for potentielle boligkøbere, hvor taget også er med til at give dem et godt førstehåndsindtryk af huset, når det ses udefra.

3. Puds facaden
Et tredje forslag er at få foretaget et facadepuds. Ikke nok med at et facadepuds vil få din bolig til at fremstå flottere – du vil nemlig også få en mere energivenlig bolig, som kan lette varmeregningen. Ja, for det første vil et facadepuds få dit hus’ facade til at fremstå visuelt flottere. For det andet vil en facaderenovering betyde, at du årligt kan spare penge på varmeregningen. Der findes mange forskellige virksomheder, som udfører facadepuds i forskellige prislejer, så du kan få en skræddersyet løsning, som passer perfekt til dit hus og dets udtryk. At få pudset facaden og opfrisket et nedslidt look er en af de bedste investeringer, en boligejer kan gøre.

4. Udskift de gamle vinduer
Et sidste råd er at udskifte dit hus’ nedslidte vinduer med nogle nye og mere moderne. Ligesom ved facadepuds vil de nye vinduer ikke kun klæde og pynte på dit hus’ facade, men vil også bidrage til varmebesparelse. Det er nemlig vigtigt, at dit hus er isoleret og kan holde på varmen - også i forhold til attraktiviteten hos potentielle boligkøbere. Nye vinduer er faktisk så populære hus boligkøbere, at du efter udskiftningen ofte kan hæve prisen på din bolig, så udgifterne til udskiftninger af vinduerne dækkes.