Sengetøj skal du huske og skifte ofte hvis du ligger syg

Når man ligger syg og er nødsaget til at bliver hjemme fra jobbet pga. feber eller andre gener fra sygdommen så er det næsten 100% sikkert at man i den periode ligger på enten sofaen eller i sengen godt gemt under dynen. Alt efter hvad man fejler så vil man i denne periode også svede en del mere end man normalt gør, og i sær hvis man er feber ramt.

Denne sved kan ikke anden end at blive suget op i ens sengetøj, derfor er det rigtig vigtigt at man i den periode hvor man ligger syg og sveder meget får skiftet sit sengelinned. Vasker og skifter man hyppigt sikre man sig at man hele tiden ligger i noget tørt og på den måde er man ikke fugtig. Dette skulle gerne gøre at man på den måde følger sig bedre tilpas. Ligeledes kommer man af med de bakterier som man evt. nyser, hoster ud på dynen. Masser af udluftning og høj hygiejne og måske undgår man at familien bliver smittet.

Der er stor forskel på hvordan man vasker sit tøj og sengetøj er her ingen undtagelse. Nogen mener at det skal være så varmt som muligt for at blive rent, men det er ikke tilfældet. Tøj og sengetøj bliver også rent hvis man kun vasker det ved 40 grader. Og i dag er der ikke meget der kan tåle mere end 40 grader hvis du kigger på deres vaskeanvisning.