Middelgrundsfortet skal være et sted skabt af og for børn og unge

Middelgrundsfortet er en af verdens største menneskeskabte øer, som blev opført i starten 1890’erne midt i Øresund. Det var kong Christian den IX der opførte fortet, det var tænkt til at skulle sikre Danmark mod bombardementer fra krigeriske fjender.
Denne funktion har det selvfølgelig ikke længere og har også flere gange været til salg, i 2010 var det til salg for den nette sum af 75 milioner og i 2014 blev det handler for 20 milioner kroner og den lykkelige ejer blev det danske spejderkorps.
Dog har de ikke selv haft alle pengene på kontoen, det er købt med støtte fra Nordea fonden og A. P. Møller fonden.
Tanken med fortet er at skabe et aktivitetslaboratorium, som til dels er af børn og unge og som skal benyttes af samme. Det er planen at middelgrundsfortet, eller ”ungdomsøen” som er navnet for øen i fremtiden, skal kunne tilbyde udfordrende aktiviteter, der kan være med til at udvikle børns fælleskabsfølelse og samtidig skal der være fokus på friluftliv og samfundsansvar.
Den helt fantastiske og unikke placering og de helt imponerende omgivelser, langt fra hverdagen og alt andet, er med til at gøre det sted så ideelt til netop dette formål.
Det vil næsten kun være fantasien og kreativiteten der sæter grænserne for, hvad der kan skabes af rammer på øen.
Selvfølgelig kræver øen og ikke mindst fortet en kærlig hånd, hvis det skal blive en succes. Ifølge BBR oplysningerne er der o kvadratmeter boligareal på øen, men mere end 15.000 kvadratmeter kælder. Ud over dette hører der 50.000 kvadratmeter udendørs arealer med i prisen, hvor der er rig mulighed for at lave nogle aktiviteter hvor børnene og de unge kan boltre sig.
Selvom det kan være svært at forestille sig, så har der været flere om buddet til at købe middelgrundsfortet. Ikke mindre end 47.00 var inde på ejendomsmæglerens hjemmeside for at se og rigtig mange har været med derude og få en fremvisning af det fantastiske fort. Men sådan helt seriøst har der været 4-5 potentielle købere, både private og virksomheder.
I løbet af 2015 vil de første indledende arrangementer starte og det forventes at i slutningen af 2016 vil kunne se fortet og alle dens muligheder klar til brug.