Kontanthåndtering behøver ikke være en langsommelig proces

VI har alle dage brugt at betale for vores ting, i tidernes morgen betalte man lige så ofte med dyr, grøntsager eller hvad man nu havde, som man betalte med penge. Det var den måde man handlede på dengang. I dag er vi gået i den helt anden grøft og langt de fleste mennesker har et dankort, som er det der bruges når der skal betales. Men stadigvæk selvom mange betaler med dankort, oplever vi selvfølgelig også nogle der stadig betaler med kontanter og det er her kontanthåndtering kommer ind.
For hvis vi bare alle betalte med kort, ville der ikke være nogle penge i omløb og dermed også langt færre penge at stjæle for tyvene.
Men i takt med at der skete flere og flere røverier, begyndte man at finde et mere sikkert penge system til banker, butikker, tankstationer med flere. Det blev sådan at de ikke længere har så store pengebeholdninger i butikkerne og samtidig er der en lås på, så de ansatte ikke har adgang til ret store summer af gangen.
Systemet til at styre kontanthåndtering er ganske simpelt, det er et lukket system der giver de ansatte en større sikkerhed, når de betjener kunder. Ydermere får kunden en langt mere enkel og hurtigere betjening, da der ikke skal tælles penge op, det klare maskinen.
Butikkerne har også mange fordele ud over sikkerheds faktoren, det bliver meget hurtigere at tælle kassen op, fordi maskinen hele tiden holder regnskab med beløbet selv skriver en opgørelse ud for hver kasse.
I de fleste butikker er der en møntenhed ved kunden, som kunden selv skal betjene ved at putte mønterne i og selv modtage dem der kommer retur. Sedlerne skal over til ekspedienten og så kommer vedkommende i en enhed ovre ved dem og eventuelt får nogle retur som gives til kunden.
Så kort og godt giver et kontanthåndterings system butikken fuld kontrol over pengene i alle led. Maskinen står altid klar til brug, med byttepenge i. Den virker fra første dag og giver øget sikkerhed for de ansatte. Så vil du gerne effektivisere arbejdsgangene ved dine ekspeditioner, for såvel kunden som ansatte og samtidig øge sikkerheden for dine medarbejdere, så skal du klart overveje at skifte til at lukket kassesystem.