Hven er vellidt som destination både til dagture og ferier

Sommeren er snart over os og hvis ikke i allerede har bestilt sommerferie er det ved at være på tide, at finde ud af hvad ferien skal bruges på. Hvis ikke turen går sydpå mod varmere himmelstrøg, så kan en tur til København byde på mange spændende oplevelser. En af de meget populære udflugter er turen til Hven med Sparshipping.

Der er er afgang fra Nyhavn - Havnegade 39 kl. 9.15 og der er afgang hjemad igen kl. 16.30 fra Bäckviken. Man kan bestille sine billetter online på forhånd, for at være sikker på at få en plads ombord, men er det en spontan indskydelse, kan der også købes billetter på kajen, hvis der er nogle ledige pladser på dagens sejllads, der tillægges dod 20 kr. pr. Billet.
Det er en sejltur på 1 1/2 hver vej og sæsonen for denne tur er fra 5. Maj og indtil medio september. Der sejles dog ikke alle dage i sæsonens start og slutning og der vil kunne opstå at en tur aflyses eller en afgang indstilles.

Her i 2016 er der kommet nye sikkerhedsregler for rejser til Hven, fra det svenske politi, på grund af alle de flygtninge der prøver at komme til landet. Så der skal fremvises gyldig billedlegitimation ved ombordstigning på færgen. Rejser man med børn, skal de også have ID med, dog behøves det ikke at være et billed id, hvis de følges med deres forældre, her er det så op til kontrolløren at afgøre om der er tale om forældre og børn eller ej.
Har man ikke gyldigt ID med, vil man bliver bortvist og ikke komme med på turen.
Det er med færgen M/S Jeppe man sejler, og man skal være opmærksom på at der er ikke mulighed for parkering ved færgen, så man skal finde en parkeringsplads i nærheden og parkere på. Nærmeste offentlige transport middel er metroen ved Kgs. Nytorv eller bus 66, hvor man skal stå af ved Holmens kirke.

Hven ligger i Øresund og er svnesk, den tilhører Landskrona kommune. Selve øen er særlig stor, ca. 4,5 km lang og 2,4 km bred, det vil sige at dens areal er 7,5 kvadrat km. Øen ligger ca. 4,5 km fra fastlandet Skåne og 7,5 km fra Sjælland og der er omkring 360 indbyggere på Hven.
I tidernes morgen har Øen hørt til Danmark, mere præcist Birkerød sogn, men blev overgivet til Helsingborg i 1654. Den var egentlig dansk indtil 1658 – Roskildefreden, men blev med det øvrige Skåne overgivet til Svenskerne.

Der er noget Turisme til Hven og det er muligt at overnatte på øen på hotellet Turistgården eller Gamlegård og Prästasvängen. Der er endvidere også en campingplads, et vandrehjem og et konferencecenter. Så det er også muligt, at sammenkoble et fagligt ophold med de lækre omgivelser der er på øen.
Der afgår færger flere steder fra, den hyppigste er Ventrafiken fra Landskrona, som har ca. 10 daglige ture hele året rundt.
Derudover er der Spar shipping fra Havnegade i Nyhavn i sommerhalvåret, Sonte Shipping Helsingør, M/S Havhesten fra Nivå og Store Teisten sejler afsted fra Rungsted havn.

Så hvis det har vækket din interesse, så er der muligheder nok til at komme derover og ophold på øen, hvis det ikke bare skal være en endagstur.