Hp farvepatroner giver dig flotte klare udskrifter i topklasse

De fleste der er på udkig efter tonere til deres printer, har ikke den store viden om originale kontra uoriginale patroner og de synes samtidig at de originale er dyre og ikke mindst er de uoriginale kompatible med min printer eller kan de skade.
Der er selvfølgelig langt mere i det end det, så denne artikel vil prøve at give dig så meget eller så lidt information som du har brug for, for at kunne se, hvad forskellen egentlig er.
Der er som udgangspunkt 4 slags tonere på markedet, de ægte, de kompatible, de genopfyldte og de omfabrikerede.
Et andet navn for en ægte patron er OEM og en original patron, for eksempel HP farvepatroner, skal være fremstillet af samme mærke, som mærket på din printer. f.eks. en original patron til en HP-printer er fremstillet af HP.
En kompatibel patron er fabrikeret af en tredjepart, det vil sige, at det er en patron der er fremstillet af et andet selskab end din printer. f.eks. en patron til en HP printer, men ikke lavet af HP.
Vælger man en uoriginal printer patron, skal den være kompatibel med originalen og den skal være lige så pålidelig som de ægte patroner, og så længe du køber dem fra en anerkendt leverandør, er det den første måde at spare penge på din udskrivning, uden at påvirke udskriftskvaliteten eller effektiviteten af din maskine.
Så findes der også dem der kan genfyldes og igen fås de i to udgaver, det er originale blækpatroner, for eksempel HP farvepatroner, som efter endt brug returneres, for at blive rengjort og fyldt op igen. Det vil typisk være blækpatroner der genopfyldes. Den anden udgave er at man kan købe en genopfyldningssæt, så man selv kan fylde nyt blæk i toneren.
Til sidst er der de omfabrikerede tonere, det er igen originale patroner og kunne være HP farvepatroner, disse er brugte og er sendt retur for at blive renset og fået en mindre udskiftning af de arbejdende dele, for til sidst at blive genopfyldt. Det er typisk tonerpatroner, hvor de dele der oplever slitage under print processen vil blive erstattet.
Problematikken om at hvis man bruger en uægte eller kompatibel printer patron skal have indvirkning på garantien og om det kan ødelægge din printer, er blevet blæst op til et langt større problem end det egentlig er. Der er ikke mange måder hvorpå en patron kan ødelægge en printer og en producent er juridisk forpligtet til at give et års garanti, på elektriske produkter. Samtidig er det også leverandørens opgave at bevise at skaden er sket på grund af brugen af en kompatibel toner og ikke af andre årsager.
Så hvis du gerne vil spare penge, så skulle der ikke være meget der taler for ikke at gøre det.