Fyringsolie opvarmer over 300.000 hjem i Danmark

Der er stadig mange danske hjem, der benytter opvarmning med oliefyr. Især uden for byerne, hvor der ikke kan tilsluttes fjernvarme, er oliefyr populære. På mange gårde står oliefyret bag huset, mens det i villaer ofte er gravet ned i haven. Har du et fritstående oliefyr, skal dette være placeret minimum fem centimeter fra husmuren og stå på ben. Tanken må ikke stå direkte på jorden. Jorden skal helst være fast, så der nemt kan opdages, hvis tanken lækker. Undersøg tanken jævnligt eller få en fagmand til det, så der ikke pludselig sker et uheld med udslip.
Et gennemsnitligt hjem benytter ca. 2.000 l fyringsolie om året afhængig af husets størrelse og stand, varmeindstillinger, oliefyrets type og vejret. Det er populært at benytte en abonnementsordning, men dette er nødvendigvis den bedste ordning. Har du en leverandør, der altid kan levere hurtigt, er der ofte penge at spare på at købe fra gang til gang.
Vil du spare penge på fyringsolie, er det også en god idé at vælge et kondenserende oliefyr. I et klassisk fyr er det kun selve afbrændingen af olien, der udnyttes til opvarmning. Et kondenserende fyr benytter også selve røgen fra afbrændingen til at opvarme. Derfor er denne type fyr mere effektivt, og du kan derved få fyringsolien til at holde længere.
Ønsker du flere råd til at udnytte dit fyr bedst muligt, kan din leverandør ofte hjælpe dig med gode tips.