Et fadølsanlæg garanterer dig, at du får friske øl hver gang

Skal der holdes en ordentlig fest med gang i den, skal der også være mulighed for at få en kold øl vil de fleste mene i hvert fald mænd. Men hvis øllen en rigtig godt kold og gerne serveret fra fad, så er der også en del kvinder der er med på den vogn. Og den opgave kan let løses ved at leje et fadølsanlæg til den næste fest. Men mange tænker er der ikke for meget bøvl og rengøring ved det.

Men det behøver du ikke at sætte spørgsmålstegn ved længere, Det er korrekt at tidligere var det svært at retfærdiggøre den ekstra indsats og udstyr til andet end større partier eller ligefrem ved store spillesteder som for eksempel på stadioner. Men der er løbende sket meget, inden for den avancerede teknologi og bryggerierne har reageret ved at tilbyde deres bedste produkter til levering via fustager. For dem er det lettere at fylde og sende øl i fustager end i flasker. Der er mindre rod, mindre lagerplads, og hurtigere levering. Så derfor er det blevet muligt med fadølsanlæg også til mindre fester efter at anlæggene er blevet langt bedre.

Men der er også andre fordele ved at vælge en fadøl kontra en flaske øl. Da en flaske øl pasteuriseres til opbevaring og holdbarhed, vil den ikke være frisk på samme måde som en fadøl er det. Og fordi der er en dato på længst holdbarhed, vil øllet i fustager altid være friskere, fordi det ikke er pasteuriseret og ligeledes opbevares det ved kolde temperaturer i hele dens levetid.

Fordi øl på fustager ikke er pasteuriseret og er friskere end flaske øl smager det også bedre og er tættere på smagen som bryggeren havde tiltænkt øllen, da øllet blev brygget. Dette er selvfølgelig forudsat, at fadølsanlæggets betjeningsudstyr vedligeholdes og rengøres ordentligt.
Og fordi flaske øl holdes i forskellige kølere, vil det som følge heraf, være udsat for store temperaturvariationer. Dette alene kan skade øllets smag, ligesom selve pasteuriseringen kan.

Skal vi se lidt på profitten ved et fadølsanlæg, kontra flaske øl, så er øl på fustager en klar fordel for detailhandlere. Øl på fustager repræsenterer et langt større overskud end øl på flaske eller dåse. De vil kunne opleve en mer omkostning på ofte 50% eller mere hvis de vælger flaske- eller dåse øl i stedet.

Så næste gang du bliver spurgt om du vil have flaske øl eller en fadøl, ved du godt hvad svaret skal være – helt klart en fra fad.
Det betyder også, at har du et fadølsanlæg derhjemme, uanset om det er i dit køkken, stue, garage eller et helt andet sjovt sted, vil du og dit anlæg være et populært samlingssted.