En diskusprolaps behøver ikke at være forbundet med smerter

I dagligdagen belaster vi ofte vores ryg og dermed også vores rygsøjle og der sker også naturlige forandringer i vores rygsøjle med alderen. Mange af os kender følelsen af at have ondt i ryggen, faktisk er det en af de mest almindelige former for smerter som mange døjer med. Smerterne kan skyldes mange forskellige ting, men en hyppig årsag er til disse smerter er de før omtalte forandringer, som i værste fald er blevet til en diskusprolaps.
Det kan være en stor belastning at gå rundt med ondt i ryggen og man føler sig nærmest invalideret hvis det er en af de slemme hold. Og ofte er det et almindeligt hold i ryggen og i det tilfælde går smerterne væk af sig selv igen og du er tilbage ved udgangspunktet. Men i tilfælde af, at de ikke går væk af sig selv igen, er det en god ide at tage op til lægen og få undersøgt ryggen, så det kan udelukkes eller bekræftes om der er noget mere alvorligt i vejen i din ryg.
En af de store syndere ved smerter i ryggen, hvis ikke det blot er et almindeligt hold i ryggen er en diskusprolaps. Den opstår, når der kommer en revne i bindevævsringen, som ligger imellem de bruskskiver som er rygsøjlens byggesten. Dette giver mulighed for, at gelemassen som ligger inde i bindevævsringen kan bryde gennem revnen og derved bule ud og trykke på rygmarvskanalen som kører op langs rygraden. Hvis man er så uheldig og denne udposning trykker på en nerve, så er det her smerterne opstår dermed sagt at man godt kan have en prolaps uden at have smerter, men så er det fordi den ikke trykker på nerverne.
Oftest vil man opleve, at en diskusprolaps opstår i lænden, men halshvivler og brystryghvivler kan også være en mulighed. Dog er brystryghvirvlerne et af de tilfælde der forekommer i sjældnere tilfælde.
De tilfælde hvor du skal søge læge og ikke vente på om det nu ikke går væk af sig selv er når, dine smerter ikke går væk efter et par uger, eller hvis smerterne bliver værre over et par dage. Du skal også tage til lægen hvis dine smerter stråler ned i benet og især hvis de stråler helt ned under knæet. Og hvis du oplver føleforstyrrelser i et eller begge ben, så skal du også søge læge, for det er ofte et tegn at der er et nervetryk i lænden.
Har du smerter og mistanke om at det er en diskusprolaps, er det altid en god ide at gp til lægen og få et tjek, så du kan komme i den rette behandling mod det.