Et boksmadras køb, skal overvejes ud fra individuelle præferencer

Er du ved at blive skør og mister du dyrebar nattesøvn over, at vælge en ny madras? Følgende madras guide kan være med til, at gøre denne beslutningsproces lettere for dig. De vigtigste faktorer i forbindelse med valg af ny madras, vil artiklen komme ind på nedenfor.
Hvis du er i tvivl om det er ved at være tid til at forny madrassen, er alderen på din madras en af de faktorer der spiller en rigtig stor rolle. Som en generel tommelfingerregel, hvis din madras er over 8 år, er det nok ikke en dårlig idé at overveje at få en ny. Denne regel gælder imidlertid ikke for alle madrasser. Der er helt sikkert nogle, der kan strække sig ud over 8 år og stadig levere den samme kvalitetspræstation. Men det er en god indikator at tage udgangspunkt i.
Den type madras, som hver enkelt person har brug for, varierer efter personlige præferencer. Med alle de mange variationer af madras typer, f.eks. skummadras, boksmadras, memoryfoam madras m.fl. bliver det ofte for nogen et svært valg. Men for at hjælpe lidt, er der herunder skitseret de mest almindelige madrastyper, for at gøre din udvælgelsesproces lidt nemmere.

LATEX
Disse madrasser er udelukkende bygget af latexskum og er kendt for deres køleegenskaber og komfort. Latex er kendt for sin store komfort og afkøling.
MEMORY FOAM
Ligesom det lyder består disse madrasser kun af hukommelsesskum. Hukommelsesskummadrasser er kendt for deres store støtte, trykaflastning og kropskonturering. Historisk set har memory skum haft et dårligt ry om, at de er meget varme at sove på. Der er dog sket en del med denne madrastype og mange nyere mere avancerede hukommelsesmadrasser er kommet på markedet. De besidder nu relativt overlegne køleegenskaber, hvilket skaber en meget køligere madras end de traditionelle memory foam madrasser.
Fjedre
En af de mest populære og udbredte madrastyper er fjedremadrasser, de har et eller flere lag med fjederspoler (generelt stål), der giver støtte og komfort. Efterhånden som teknologien går videre, ændres antallet, typerne og lagene af spoler. Et større antal spoler betyder typisk bedre komfort og støtte.
JUSTERBAR
Som navnet antyder, tilbyder disse senge evnen til at ændre madrassens stilling, sædvanligvis ved at hæve fødderne og ryggen. Nogle af disse har endda evnen til at vibrere, varme og / eller massere mens man ligger der.

Hvor meget man vil bruge på en ny boksmadras varierer selvfølgelig fra person til person. For kun et par år siden, var det oftest en noget kostbar affære, hvis man skulle have kvalitet. Det var som om det var det eneste rigtige der var i butikkerne. Og var man uheldig, kunne man risikere at det man fik med hjem, var en middelmådig madras. Efter der er kommet flere med på det online marked, har det hjulpet til at ændre på det. Nu er det faktisk muligt for forbrugeren at få en rimelig god seng til et relativt beskedent beløb, sammenlignet med tidligere.
Hvor man tidligere mente at pris og kvalitet hang dammen, er det ikke længere en selvfølgelighed. Dermed ikke sagt, at man skal gå efter det billigste man kan finde, men heller ikke købe sig fattig i det dyreste i butikken. Og en god ting at have i mente når man handler er, at lige nu og her er det mange penge. Men sammenholdt med den normale levetid på en madras, som oftest vurderes til 8-10 år, ser det ikke helt så slemt ud.
Betal for kvalitet - Husk at denne madras kan og burde vare dig 8-10 år. En 10 år $ 1.000 madras arbejder ud til $ 0,27 / dag. Skim ikke på din madras! Dit helbred og søvn er meget mere end en kvart om dagen værd.

En af de ting man skal have fokus på, når man skal vælge sin nye madras er fastheden.
Med fasthed menes, hvor hårdt eller blødt en madras føles når man ligger på den. Det mest almindelige spørgsmål er "hvor fast skal min madras være?" Og det kan faktisk være et af de sværeste spørgsmål at svare på. Det er meget subjektivt hvordan den enkelte definerer fast og blød, det afhænger af den enkeltes definition af blød, medium og fast. Derudover spiller din kropstype, vægt, størrelse og andre faktorer ind i denne vurdering. Mange bliver forvirret af begreberne støtte og fasthed og tror ofte at det er to sider af samme sag. En madras der giver god støtte, betyder simpelthen at den holder ryggen i korrekt justering uden at skabe trykpunkter. Fasthed henleder til, hvor behagelig en madras oprindeligt føles. Uanset om den er hård eller blød, går det optimale fasthedsniveau hånd i hånd med komfort.

Alle sover på deres egen unikke måde, der er bare ikke mange der ved hvor vigtigt det er, at man har en madras der understøtter ens sove stil. Hver enkelte sovestilling har sine egne specifikke behov og kræver et bestemt fasthedsniveau. Dem der ligger på siden, bliver oftest ikke i samme position en hel nat. Der skiftes fra at ligge med begge ben lige, til et lige og et bøjet, til begge bøjet. Grundet disse konstante ændringer, har de brug for en madras med blød til middelhøj fasthed. En blød madras med stor støtte vil lette trykpunkter på nakke og ryg.
Dem der sover på ryggen, vil møde udfordringer med en for blød madras, da den vil skabe trykpunkter uden at give den rette mængde tryk tilbage. Den ideelle madrasfasthed er en, der giver nok blødhed til at fjerne trykpunkter, men stadig har stor støtte.
Er du typen der sover på maven, bør første prioritet, når man søger efter en ny madras være, at der skal være støtte. Torsoen vil klart yde det største pres på madrassen når du ligger på maven. Af denne grund er der brug for en madras, der giver lige støtte på tværs af kroppen. Hvis midterdelen sænker i midten af madrassen, hvis madrassen er for blød, vil du opleve en krumning af rygsøjlen og forårsage lændesmerter og andre problemer. Selv en høj pude kan være nok til at genere rygsøjlen og forårsage smerte og ubehag.
Håber denne artikel har gjort dig klogere i din jagt på en ny seng.