En køje seng skal vælges ud fra barnets behov og rummets størrelse

Når det er tid til at skifte tremmesengen eller junior sengen ud på børneværelset kan det god være svært at beslutte, hvilken man skal vælge. Skal det være en høj seng, en skibsbriks eller måske en sovesofa der kan slåes ud til en dobbelt.

En køje seng er fantastisk til børnenes værelse. De er pladsbesparende og sjove for børnene, men at vælge den rigtige type, størrelse og design er ikke så nemt som det kan synes. En køjeseng skal være sikker, holdbar og børnene er nødt til at kunne lide den i længere tid, for tiden er den sværeste af alle for behovene ændrer sig med tiden. Så hvordan kan du vælge den rigtige type til dine børn? Artiklen her vil prøve at komme med nogle tips til, hvordan man vælger den helt rigtige model.

Før du begynder at kigge på alle de søde designs, er det en god ide at måle rummet og beslutte, hvor du ønsker at placere den. Målingerne kan derefter hjælpe dig med at beslutte, hvilken type køje seng der vil være det bedste valg, og du vil også vide, hvilken størrelse du skal kigge efter, så det passer ordentligt i rummet. Husk, at sengene også vil have tilbehør som stiger eller trapper. Det begrænser også det udvalg du skal vælge imellem, da du udelukker alle dem der er både for små og store.

På trods af hvad nogle mennesker måske tror, er der mere end én type af køjesenge at vælge mellem. De spænder fra simple til mere komplekse og kommer i en lang række af forskellige udseender og sammensætninger. Afhængigt af den tilgængelige plads, barnets behov og det overordnede design af rummet, bør du være i stand til at indsnævre dit valg til kun én eller to typer.
Forskellige køje senge og forskellige designs lægger vægt på forskellige funktioner. Bestem, hvilke der er vigtige for dit barn og se designs, der omfatter dem. For eksempel kan det være, at du ønsker sengen også skal rumme et stort skrivebord eller måske af der er meget opbevaringsplads.
Afhængig af hvor gammel dine børn er, kan du til køjesenge træffe eller tilkøbe ekstra sikkerhedsfunktioner. Hvem får den øverste køje, skal oftest være den ældste, da småbørn kan have svært ved at komme op og ned ad stiger. Hvis du har helt små børn, kan du overveje en lav profil køje seng.

Børn er på nogle punkter små og skrøbelige i forhold til os, men de er ikke altid god mod tingene. Så du vil gerne, at møblerne skal være robuste og holdbare, så tjek dette før du køber en køjeseng. Giv det en god ryste, og se hvad der sker og forhør dig om hvor nemt den er at vaske over, hvis der skulle blive spildt noget eller tegnet på den.