Elevationssenge er meget mere end en sygeseng – prøv den selv

Justerbare sengebunde er blevet ret populære de senere år, på grund af den øgede tilgængelighed online og mere overkommelige priser end før. Denne type seng tilbyder ejerne mulighed for at tilpasse deres stilling med et enkelt kontrolpanel og kan være nyttige for en bred vifte af mennesker. Selvom de tidligere oftest var forbundet med hospitaler, er de moderne elevationssenge problemfrie når de skal installeres i hjemmets øvrige indretning og tilbyder en række fordele for almindelige raske mennesker. I denne artikel vil vi gå over det grundlæggende i justerbare senge, nogle tips for at beslutte hvorvidt en elevationsseng kan være en god tilføjelse til dit hjem.

Justerbare senge har faktisk været kendt i lang tid, nogle beviser tyder på, at sengene kan have været brugt så tidligt som i det 16. Århundrede. Nutidens tredelte justerbare baser og muligheden for at hæve og sænke hvert segment for sig, blev udviklet af Dr. Willis Gatch i begyndelsen af ​​1900-tallet. Gatchs seng revolutionerede sundhedsplejen på grund af dens evne til at løfte patienten til specifikke positioner, for at fremme helingen gennem øget cirkulation og ilt niveauer efter operationer. Mange der lider under længerevarende sengeleje, har også fundet dem særdeles behagelige, ved en række aktiviteter, såsom at kunne sidde op og stadig slappe af.

Ud over de nævnte sundhedsmæssige fordele, har elevationssenge også andre komfortable fordele. De fleste mennesker nyder at læse eller se tv mens de ligger i sengen og normalt vil de bruge en række puder til at komme op i en behagelig siddende stilling, uden at opleve ubehageligt pres på deres ryg og arme. En elevationsseng eliminerer dette besvær, da personen selv ved hjælp af fjerbetjeningen, kan finde en passende position at sidde i, for at kunne læse, se en film, eller nyde morgenmad på sengen. Du kan også glide ind i en liggestol stilling med knæene let forhøjede, som også er meget komfortabel hvis man skal sidde og se en film.


Par kan også drage fordel af justerbare senge, hvis det er en split model, hvor hver halvdel fungerer uafhængigt. Således kan partnere, som har forskellige behov og præferencer begge både sove og sidde behageligt på samme tid og hver for sig.

Ud over de fordele, er her nogle andre spørgsmål, du måske overvejer inden du beslutter, om en justerbar seng er det rigtige for dig.

Hvilken type møbler har du i forvejen og vil den passe ind? Moderne elevationssengesenge vil passe sammen med et flertal af sengerammer og hovedgærder.
Vil din nuværende madras kunne bruges eller skal du have en ny? Den gennemsnitlige almindelige madras, er ikke beregnet til en justerbar seng. For at undgå at beskadige madrassen og / eller forringe funktionen af elevationsdelen, skal du bruge en fleksibel løsning som memory skum eller latex.
Kan du selv sætte sengen op? Det kan du sagtens – den justerbare baser kræver kun nogle minimale tiltag for at kunne bruges, dog er de temmelig tunge. Hvis du har begrænset mobilitet vil du få brug for hjælp til at få den båret ind og samlet i dit soveværelse. Men hvis ikke det er tilfældet vil du selv kunne stille sengen op.