En boksmadras har ofte en kortere holdbarhed end andre

Når man skal vælge hvilken madras man skal have, er der flere ting man lige skal overveje inden man beslutter sig.
For det første er det vigtigt at din madras er stor nok, det vil sige at til en voksen skal den helst være 90 cm bred og så skal den som udgangspunkt være 20 cm længere end din højde. Der er visse tilfælde hvor det kan være en fordel at din seng er bredder, det er for eksempel hvis du sover meget uroligt.
Det er også vigtigt, at du finder den rigtige hårdhed på din boksmadras, men hvordan vurderer man hvornår den er perfekt?
Førhen sagde man altid at man skulle have en hård madras, men det er ikke rigtigt det er blot en skrøne. Det vil også sige at rigtig mange har en for hård madras og derfor ikke har den optimale liggekomfort i deres seng. Madrassens hårdhed bestemmes ud fra en vægt – en tommelfinger regel er at når man ligger på ryggen, så skal man kunne få en hånd ind under lænden uden at løfte sig og samtidig skal man kunne føle madrassen med hele bagsiden af kroppen. Hvis du synker i med dele af kroppen er madrassen for blød og ”svæver” du så er den for hård. Du kan også ligge dig på siden, for at teste om det er den rette hårdhed, så skal ryggen være vandret hvis det er den rigtige hårdhed.
Så hvis du vejer mindre eller har meget bredde hofte, så skal din madras være blødere, vejer du derimod meget skal din madras være mere fast.
Der er nogle af de butikker der forhandler boksmadrasser, der har en seng med en computer installeret. Den kan måle hvordan du ligger og dermed være med til at guide dig ind på hvilken type der vil den bedste for dig.
Har du fået købt for hård en madras, kan du nogle gange udbedre skaden lidt ved at ligge en rullemadras eller en top madras oven på. Har du derimod fået købt en for blød madras er der ikke så meget at gøre ved det.
Er det en dobbelt seng der skal madrasser i, kan det være nødvendigt at have to forskellige typer hvis dig og din partner ikke har samme kropsbygning.
En boksmadras er bygget ud i et, den kan ikke skilles ad, men den kan stadig købes med forskellige hårdhedstyper. Derfor kan man heller ikke vende madrasserne på og har derfor en større tendens til slappe fjedre og punkt slitage end andre madrastyper. Det vil også sige at holdbarheden ikke er så lang som for eksempel på en springmadras.
En springmadras har den fordel, at den ligger løst i sengen og derfor kan du vende den med jævne mellemrum og på den måde vil slitagen blive mere jævn og holdbarheden længere end på for eksempel en boksmadras. Man skal dog lige være opmærksom på, at det ikke er alle typer springmadrasser der kan bruges til en elevationsseng. Så husk lige at forhør dig i butikken inden du køber, hvis du skal bruge den i en seng med elevation.