En børneseng kan fås i mange forskellige modeller

Når lille junior er ved at være så stor at han ikke længere skal sove i tremmeseng, så er det tid til at gøre sig nogle overvejelser hvilken seng han så skal have i stedet. Og der er flere forskellige muligheder på markedet. Du kan for eksempel starte i en junior seng, som ikke er helt så lang og bred so en almindelig seng, hvis du synes det bliver for stort et spring i starten. Men en børneseng kan sagtens være en almindelig størrelse seng, det afhænger meget af barnet, hvor ofte vil i udskifte sengen hvilken type seng i vælger.
Mange vælger at købe en junior seng og den er kortere end de traditionelle 200 cm, men lige så snart i overveje at købe en halv høj, hel høj, køjeseng eller etage seng, så er du oftest ude i at den er 200 cm, men det er også sådan en seng som barnet vil kunne have adskillige år. Så er det om den skal være 70, 80 eller 90 cm bred der kan være forskellen.
Der findes rigtig mange forskellige model af høje senge, nogle er stationære høje ændre kan starte som en almindelig lav seng og så bygges op til en halv eller hel høj seng og ned igen, efterhånden som behovet ændre sig. Mange større børn vil gerne have at sengen kommer ned til jorden igen, så det er en fordel at købe en børneseng der fleksibel og som kan følge med barnets ønsker og behov. Det sparer også dig fra at skulle købe ny seng alt for mange gange.
Men nogle børn bliver aldrig vild med at sove i en høj seng og der vælger mange at købe en skibsbriks eller en udtræksseng som de også kaldes. Det giver mulighed for at have en kammerat sovende uden at skulle til at pumpe luftmadras op, ligesom man kan hvis man har en køjeseng. De findes også i flere forskellige modeller men oftest er de 80x200 eller 90x200.
Så når du skal ud og handle børneseng kan det være en god ide at tage barnet med på råd, så i får den seng barnet helst vil have. Og hvis i samtidig har disse fif i baghovedet, så kan det være i slipper for at skulle udskifte sengen igen om ganske kort tid og i stedet få en seng der kan vokse med barnet i lang tid.