En boxmadras skal vælges med hele kroppen og ikke kun pengepungen

Hvornår er det tid til at købe en ny madras? Vågner du træt eller øm i kroppen, eller er din madras blød og klumpet? Måske har du sågar sovet på hotel og føler dig langt mere udhvilet når du vågner, end når du sover i din egen seng. Så er det tid til at din boxmadras skal udskiftes.
Der er meget du skal vide, før du begynder at søge efter den bedste nye madras. Her er en guide, som hjælper dig på vej, til en god nats søvn.

Hvis du er ude efter en ny madras, kan du blive overvældet af de mange forskellige valgmuligheder og priserne spænder fra meget lav til astronomiske. Her er de mest almindelige typer, du vil se rundt om i butikkerne.
Memory skum består mest af polyurethan og memory skum boxmadrassen er en af favoritterne ved folk, der lider af ryg og ledsmerter. En anden variation af skummadrasser er latexskum, som hævdes at være mere allergivenlige. Memory skum bliver blød, når du ligger på det og hurtigt vil den former sig efter din krop. Når du står op, vender den tilbage til sin oprindelige form, indtil du igen kravler i seng. Nogle føler, at det er varmt at sove på en boxmadras i skum, da men kan føle man synker lidt ned, fordi den former sig efter kroppen, men så kan man på nogle madrasser få variationer der en gel, der er med til at holde det cool.

En boxmadras med fjedre er et andet alternativ, til en ny madras.
Disse er de traditionelle madrasser, der består af stål fjedre i forskellige konfigurationer. De er ofte den billigste og de mest solgte. Der er også forskellige variationer af denne type, som omfatter særlige lag af polstring, et topmadras lag, og også gel delen fra memory foam madrasserne. Nogle modeller har et eller flere lag af skum på toppen af ​​fjedrene. Når du skifter position om natten, kan nogle madrasser have en tendens til, at din partner kan føle en irriterende vip eller hop når du vender dig. Derfor er det meget vigtigt. At i begge prøver at ligge på madrassen samtidig, så i finder en boxmadras type, hvor det ikke sker.

Når du er ude og købe din nye boxmadras, er der herunder et par fif der er gode at have i baghovedet, for at få den bedste madras, nattesøvn og service.
Hvis det ikke er muligt at prøve og ligge på madrassen, så find et andet sted, for det er meget vigtigt, at du kan prøve at ligge på enhver madras du overvejer. Gør dig det behageligt, og send sælgeren væk, hvis han bliver for an masende. Sælgere bør forvente, at du tager dig god tid, for det kan være en svær beslutning at findeog vælge den helt rigtige madras. Tilbring mindst fem eller ti minutter på hver side og på ryggen.
Det kan også være en god ide, at handle et sted hvor det er muligt at levere madrassen tilbage, hvis den alligevel ikke lever op til dine forventninger. Længden af prøvetiden kan variere, men det skal ikke være under 14 dage, så du kan danne dig et ordentligt grundlag.

Lad aldrig en sælger påvirke dig til, at købe en madras du ikke er helt sikker på. Det er dig der skal ligge på den og sælgeren kan ikke mærke hvordan det føles. Han kan vejlede dig ud fra anbefalinger og erfaring, men vi er alle forskellige og derfor passer vi ikke altid ind i boksen for hvad de fleste andre kan lide. Så vær tro mod dig selv og lyt efter hvad din krop fortæller dig, når du tester Box madrasserne.