Baby pige tøj skal købes med fokus på komfort og pasform

Når man har fået en lille baby, er der meget man skal huske og ting der skal ordnes. Så mellem amning, bøvsen, og beroligende stunder, er det sidste, du ønsker at bekymre sig om, hvad babytøj, du skal have til den lille nye baby pige. Eller måske er det tøjet til børnehaven, der skal fyldes op på, men for mange er det en træls opgave, der bare ikke må tage for meget tid. Men når blot du kender et par enkle regler for shopping, vil selv den mest fortravlede bleskift eller den mest travle morgen, gå mere glat og din lille pige, vil nyde verdenen i komfort og stil.

Hvad er det så man skal kigge efter, når man shopper tøj til den lille baby pige / Børnehave pige.
Først og fremmest er det en god ide, at se på tøjet, hvordan det er dimensioneret. Der er selvfølgelig generelle retningslinjer, men det varierer fra brand til brand, ligesom tøjet til voksne gør. Og Størrelsen på etiketten er ikke en indikation af, hvordan dit barn skal være, men derimod vejledende til hvilken størrelse du skal vælge.
Køb altid små mængder i hver størrelse, især til de helt små nyfødte, fordi babyer vokser hurtigt ud af det. Du ved heller ikke på forhånd, hvilken størrelse dit barn skal starte i, før du har født.
Er du ude og shoppe, så hellere købe et nr. for stort end for småt når du er i tvivl. Det kan nogen gange føles som om, at babyer vokser om natten! Er det lidt for stort, kan du altid smøge buksebenene eller ærmerne op, indtil næste ryk.

Kig efter bløde stoffer og det gælder både den helt lille nye baby pige, men også hvis det er de list størrere børn i børnehave alderen. Små babyer har følsom hud og det kan anbefales at købe bomuld, da det er dejligt blødt for alle. Økologisk stof er ofte blødere endnu end nogen af ​​de andre materialer, det er dog lidt dyrere, så man kan vælge at købe body stockings og undertøj i økologisk og så det almindelige bomuld for resten. Et andet godt fif er, at købe tøj som ikke har mærker i nakken. Så er man fri for at de sidder og irriterer. I stedet skal man vælge tøj, hvor størrelse og vaske informationerne er trykt på bagsiden af stoffet i nakken.

En anden ting der er værd at tænke over er, hvor let en beklædningsgenstand er at tage af og på. Enten for dig hver gang bleen skal skiftes, eller for barnet selv, når det skal lærer at gøre det selv. Knapper kan være frustrerende, når du har en lille baby pige, der ligger og vrider sig på puslebordet. Derimod kan en lynlås være en klar fordel, da den hurtigt er lukket og i er videre. De større børn, har også nemmere ved en lynlås end alle de knapper.

Når vi taler om bukser, så vælg dem med elastik i taljen, de er langt nemmere at håndtere for alle og eventuelt også forneden, så de ikke så nemt kravle op af benet på barnet. Det kan være fristende, at købe et par blå jeans som dine egne til din lille baby pige men det er ingen god ide, med mindre de har en elastisk elastisk linning, for de vil ikke have en god pasform og blive oppe på hende.

Så gør et par grundige overvejelser inden du køber og det vil gå som en leg.